Държава възнаграждава пенсионерите си за извънреден труд.        

...
Държава възнаграждава пенсионерите си за извънреден труд.        
Коментари Харесай

Ирландия с по-висока пенсия за работещите след 66 години

Държава възнаграждава пенсионерите си за ексклузивен труд.          

В Ирландия ще оферират по-висока държавна пенсия на всеки, който продължи да работи и след навръшването на 66 години, заяви Ройтерс, представена от.

Предложеният пенсионен модел, утвърден през днешния ден от ирландското държавно управление, планува от 2024 година лицата, които продължат да работят до навършване на 70-годишна възраст, да получават по-висока пенсия. Тя ще се усилва за всяка година спомагателен стаж. За да бъдат обезпечени средства за реализацията на този проект, ще се наложи гладко нарастване на осигурителните вноски с течение на времето, разгласи кабинетът в Дъблин.

По този метод се заобикаля рекомендацията на държавна комисия, която предложи пенсионната възраст да бъде увеличена на 68 години, с цел да бъде обезпечено финансиране за пенсиите на фона на застаряването на популацията в страната.

Подобно на други страни, Ирландия усили възрастта за пенсиониране на 66 години през 2014 година Правителството отсрочи плануваното за предходната година повишение на пенсионната възраст на 67 години и на 68 през 2028 година

Това стана, откакто възрастта за пенсиониране се трансформира в съществена тематика на предизборната акция в страната през 2020 година, отбелязва Ройтерс.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР